zondag 20 april 2008

Barcelona

Wat is er beter dan in de heat of the moment voor een examen nog eens aan de leuke dingen terug te denken?
En ik heb nog niets geschreven in mijn blog over mijn trip naar BCN!

Het was kort maar GOEDD!

Zondag in alle vroegte vertrokken maar de sfeer zat direct al goed. Samen met S. de bus genomen richting station, daar de twee andere chicas opgewacht en samen de trein op richting Zaventem (leve het openbaar vervoer!). We vlogen dan wel met een voor mij nog onbekende luchtvaartmaatschappij maar er was niets op aan te merken! We waren mooi op tijd in Spain en mooi op tijd terug op eigen bodem.

Wanneer je buiten stapt aan de luchthaven vallen al je zorgen al van je af en je ziet de palmbomen en zuigt de zuiderse lucht naar binnen. Aaaaaaaaaaaaaaah vakantie!

Niets kon me nog deren, niet het feit dat we dat treinstation niet konden vinden (haha), ook niet de Spaanse slag van kamers boeken ...
Toch raar hé, dat vier mensen die samen boeken in één gebouw willen slapen? :p

L. en ik hebben dus een eerste nacht in een andere plaats geslapen dan F. en S.
Van organiseren kunnen die Spanjaarden nog iets leren!

Maar we lieten het niet aan ons hart komen. We lieten ons ook niet kennen en hebben duidelijk gemaakt dat het ons niet aanstond (S. vroeg zelfs een compensatie! Way to go!) maar voor de rest lieten we het maar zo.

Na ons geïnstalleer was onze eerste stop Maoz-falafel :) Met een volgepropt pittabroodje op de grond op de Ramblas zitten - de beste manier om de vakantie te starten :)

Daarna (zoals veel andere mensen merkten we dan) richting zon zee en strand.

De volgende dagen waren meer shopping-gericht. Met een strak plan in de hand hebben we vele wijken van Barcelona uitgekamd en heel veel leuke, hippe winkeltjes gevonden.
Ook altijd heerlijk gegeten (dat hoort erbij :)

Omdat F. in de buurt van het Parc Güell wou rondstruinen hebben we ook een voormiddag de rasechte toerist uitgehangen en het Parc Güell 'beklommen'. We waren niet alleen..maar toch is het nog altijd de moeite om daar ook (tussen al die andere toeristen) eens naartoe te gaan.

We hebben van alles wat gedaan en vooral gerelaxt (of hoe schrijf je dat - je moet niet kunnen schrijven maar doen), rondgestruind, lekker gegeten, het zonnetje op ons bolletje laten schijnen, veel gelachen ... Kortom: I wish I was there instead of here!

*Maakt voor zichzelf een café con leche*

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mmmm... heerlijk! En wat fijn dat je de warmere temperaturen hebt meegebracht :-) Veel succes hé deze week, we duimen volop.

Saar zei

ha!
Barsssssjelona...
Ik heb al weer zin in Organic!

Unknown zei

Next blog please!